Yrityslahjoitus on arvokas hyväntekeväisyyden muoto

Yrityslahjoitus on arvokas hyväntekeväisyyden muoto

4 November 2020
 Kategoriat: , Blog


Oletko koskaan miettinyt millä tavalla voisit auttaa itseäsi vähempiosaisia? Moni meistä on, mutta aika harvoin teemme asian eteen mitään. Keinoja auttaa on kuitenkin hyvin monia, ja niistä löytyy varmasti jokaisen lompakolle ja aikataululle sopiva. Voit auttaa antamalla aikaa, rahaa tai tavaraa heille, jotka eivät ole elämässään olleet aivan yhtä onnekkaita kuin sinä itse.

Hyväntekeväisyysorganisaatiot osoittavat lahjoitetut varat sinne missä niitä tarvitaan

Monet hyväntekeväisyysjärjestöt keräävät rahaa, sillä kerätyt varat on helppo kohdistaa sinne missä niitä kipeimmin tarvitaan. Kaikille meille rahan, varsinkaan suurempien summien, antaminen ei ole mahdollista. Mutta on hyvä pitää mielessä, että pienempikin summa auttaa. Muutamalla eurolla saadaan rokotuksia tai koulutarvikkeita niitä tarvitseville lapsille tai ruokaa nälkäänäkeville. Isompi lahjoitus onnistuu yhteisvoimin tai suuremman organisaation varoista. Oman työpaikan kautta voi olla mahdollista järjestää esimerkiksi yrityslahjoitus. Yrityksen omistajat ja työntekijät saavat lahjoituksesta paitsi hyvää mieltä, myös positiivista huomiota esimerkiksi potentiaalisten asiakkaiden keskuudessa. Jos siis teet yrityslahjoituksen, älä unohda käyttää sen markkinointiarvoa. Monet yritykset tekevät lahjoituksia valitsemiinsa kohteisiinsa säännöllisesti tai osallistuvat muilla tavoilla yhteisen hyvän eteen.

Tavaralahjoitus on yksi hyväntekeväisyyden muoto

Monella meistä on tavaraa liiaksi asti, toisilla taas ei ole kaikkea mitä he hyvään elämään toivoisivat. Tavaralahjoitus on yksi arvokas auttamisen keino. Monet hyväntekeväisyysorganisaatiot keräävät tavaroita ja tarvikkeita tietynlaisiin tarpeisiin, esimerkiksi talvivaatteita kodittomille tai lelulahjoituksia köyhien perheiden lapsille. Vaatelahjoituksia on helppo tehdä myös kaduilla oleviin keräyslaatikoihin. Jotkin tahot ottavat vastaan myös esimerkiksi huonekaluja ja harrastusvälineitä. Muistathan antaa vain ehjiä, puhtaita ja käyttökelpoisia tavaroita, sillä rikkinäiset vain kuormittavat järjestön henkilökuntaa turhaan. Myös tavaralahjoituksia voi tehdä yrityslahjoituksen muodossa. Yritys voi järjestää keräyksen tiloissaan tai lahjoittaa omia tuotteitaan niitä tarvitseville.

Lahjoita aikaasi tai taitojasi

Kolmas tapa lahjoittaa, on lahjoittaa omaa aikaa ja osaamista. Sitä voidaan tarvita hyvin erilaisissa paikoissa. Aikaansa voi lahjoittaa joko jonkin järjestön toimintaan, jollainen on esimerkiksi Pelastusarmeija, tai ihan vain yksityishenkilönä antamalla aikaansa apua tai vaikkapa keskusteluseuraa tarvitsevalle. Suuremman ryhmän avulla voidaan toteuttaa isompia projekteja talkoovoimin. Tällä tavalla voidaan esimerkiksi osallistua rakennusprojekteihin tai ympäristön hyväksi järjestettyihin tempauksiin.